preskoči na sadržaj
Vijesti

Naše učenice sudjelovale su na 5. Znanstvenom inkubatoru

Od četvrtka 28. rujna do subote 30. rujna, učenice 2.c razreda u pratnji profesora Tomislava Somođija, prisustvovale su na 5. Znanstvenom inkubatoru na otoku Cresu.

Učenice Andreja Bratić, Mateja Golec, Ema Golubić i Lucija Picig predstavile su Kalnik istraživačkim projektom pod nazivom „Utjecaj modernih tehnologija na razvoj turizma - primjer Kalnika“. Predstavljanjem projekta oduševile su sve prisutne svojim radom, nastupom, ali i lokalitetima i kulturno-povijesnim spomenicima Kalnika. 


Učenice su s nastavnicima Jasminkom Čavlović, voditeljicom projekta, te Ivanom Peklićem posjetile Kalnik i  upoznale bogatu kulturnu baštinu i prirodne ljepote Kalnika, napravile početnu anketu, profil na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu pod nazivom "Idemo na Kalnik" te završnu anketu kojom su dokazale početnu tezu kako moderne tehnologije zaista utječu na razvoj turizma. Predložile su moguće potencijale Kalnika kao što su zipline, skijalište, razvoj ruralnog, konjičkog te kongresnog turizma itd.

Znanstveni inkubator - Trening za znanstvena istraživanja projekt je u organizaciji Hrvatskog filozofskog društva s ciljem popularizacije znanosti u okviru kojeg se obilježava i Europsku noć istraživača. Ove godine središnja tema skupa bila je Putem znanosti do održivog turizma.

Uz Gimnaziju Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, koja je bila i jedina predstavnica kontinentalne Hrvatske, na Znanstvenom su inkubatoru sudjelovale i Prva gimnazija Split, Srednja škola Ambroza Haračića (Cres) te Udruga Mala Filozofija (Zadar).

Ovaj je projekt učenicama bio vrlo zanimljivo i poučno iskustvo koje bi, ako bude mogućnosti, svakako htjele ponoviti i naredne godine.  Osim toga, vrlo su zadovoljne jer su na taj način mogle promovirati turističku ponudu Kalnika i okolice. Neki od prisutnih, nakon što su poslušali prezentaciju, zainteresirali su se za obilazak Kalnika i njegovih ljepota, čime je ovaj projekt višestruko uspio.

Andreja Bratić, Mateja Golec, Ema Golubić i Lucija PicigPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Zoran Kovač   datum: 11. 10. 2017.

 

Tražilica

 


Raspored sati

smiley


Učite s nama

Motivacija za učenje...
Učinkovito ponavljanje znanja (1. dio, 2. dio)
Učiti sam ili u ekipi?
Mobilna aplikacija za vježbanje zadataka NCVVO
Hrvatski na maturi Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Tri stila učenja i savjeti glede toga...
Kako praviti bilješke
Jezični savjetnik Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski u školi novi portal Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Bolje je hrvatski- Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski na državnoj maturi - mobilna aplikacija
Nikola Tesla- Nacionalni portal za učenje na daljinu
eLektire- besplatne knjige za učenike i nastavnike
Engleski jezik online - učite uz pomoć British Councila
freeCodeCamp - naučite kodirati
Besplatni online tečajevi na Harvardu
Generator državne mature


Za nastavnike

Korisni linkovi

Oglasna ploča
preskoči na navigaciju