preskoči na sadržaj
Vijesti

Naša škola obilježila Tjedan psihologije

12. tjedan psihologije u Hrvatskoj održao se od 18. do 24. veljače 2019. i obilježava se različitim događanjima i aktivnostima psihologa diljem Lijepe Naše u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva i suorganizaciji Hrvatske psihološke komore. Ove godine Tjedan psihologije u našoj školi obilježen je izložbom plakata učenika izborne nastave psihologije koja je postavljena u školi, predstavljanjem knjiga psihološke tematike u školskoj knjižnici, te otvorenim satom psihologije koji su držali članovi i članice psihološke grupe – „Psihići“.


Tjedan psihologije prvi put je organiziran 2008. godine u sklopu obilježavanja 55. obljetnice Hrvatskog psihološkog društva. Odaziv je bio iznenađujuće dobar, veliki broj psihologinja i psihologa pokazao je entuzijazam i motivaciju da psihologiju približi i predstavi zajednici te da pokaže svu širinu uključenosti psihologijske teorije i prakse u život pojedinca i zajednice. Aktivnost je nastavljena i sljedećih godina pa je tako u prošlom, 11. tjednu bilo uključeno preko 750 sudionika, s preko 1000 događanja na oko 375 lokacija u preko 100 hrvatskih gradova i mjesta uz dobru medijsku prezentaciju svih događanja.

Naša škola uključila se u obilježavanje Tjedna psihologije prije 5 godina (školske godine 2013./14.). Tijekom tog razdoblja održavali smo izložbe plakata, gledanje filmova sa psihološkom tematikom, predavanja, radionice, gostovanja psihologinja zaposlenih u drugim ustanovama i institucijama i izložbe knjiga psihološke tematike i tako dalje.

Otvoreni sat psihologije održan je u petak, 22. veljače 2019. u 19:00 sati, a prisustvovalo mu je dvadesetak učenika i učenica. „Psihići“ su prezentirali utjecaj emocija na svakodnevni život, a detaljnije su se pozabavili i pojedinačnim emocijama: strahom, bijesom, sramom, ljubavi, tugom i srećom. Za publiku pripremili su zanimljive citate o emocijama, upitnike koje su učenici ispunjavali te kratki filmić koji potiče emociju sreće. Prvi otvoreni sat prošao je u opuštenoj i veseloj atmosferi. Reakcije su bile i više nego pozitivne pa se nadamo i drugim otvorenim satima psihologije.

Ja zahvaljujem svojim sjajnim „Psihićima“: Andreji, Luciji; Filipu, Antoniji Tei, Nikolini, Agneti i Ignacu na svom trudu, vremenu, energiji i dobroj volji uloženoj za održavanje otvorenog sata.

                                                            Tekst i fotografije: Sanela Štubelj, prof.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marina Vidović Krušić   datum: 22. 2. 2019.

 

Tražilica

 


Raspored sati

smiley


Učite s nama

Motivacija za učenje...
Učinkovito ponavljanje znanja (1. dio, 2. dio)
Učiti sam ili u ekipi?
Mobilna aplikacija za vježbanje zadataka NCVVO
Hrvatski na maturi Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Tri stila učenja i savjeti glede toga...
Kako praviti bilješke
Jezični savjetnik Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski u školi novi portal Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Bolje je hrvatski- Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski na državnoj maturi - mobilna aplikacija
Nikola Tesla- Nacionalni portal za učenje na daljinu
eLektire- besplatne knjige za učenike i nastavnike
Engleski jezik online - učite uz pomoć British Councila
freeCodeCamp - naučite kodirati
Besplatni online tečajevi na Harvardu
Generator državne mature


Za nastavnike

Korisni linkovi

Oglasna ploča
preskoči na navigaciju