preskoči na sadržaj
Vijesti

Preko kiše do Splita

Kiša, mokra staza i snažan vjetar nisu omeli učenike i učenice Koprivničko-križevačke županije u vrlo neizvjesnoj borbi za prvo mjesto u disciplinama atletike. Natjecanje je održano 11. travnja na gradskom stadionu i u gradskoj školskoj sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca u  Križevcima. S pripremama su natjecatelji započeli prijepodne, no već početkom natjecanja ih je „uhvatila“ kiša te ih „pratila“ do samog kraja.


U natjecanju su sudjelovale Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica, Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci i Srednja gospodarska škola Križevci. U prvoj disciplini na 100 metara pobjedu je za križevačku gimnaziju postigla Drljačić M. s vremenom od 12 sekundi i 73 stotinke. U drugoj disciplini na 400 metara pobjednica je bila sestra prvotne, također iz križevačke gimnazije, Drljačić V. s vremenom od 1 minute, 2 sekunde i 50 stotinki. U trećoj disciplini na 800 metara pobjedu je postigla Koprivničanka  Vrabec G. s vremenom od 2 minute, 50 sekundi i 71 stotinku. U četvrtoj disciplini na 1500 metara pobjednica je ponovno dolazila iz križevačkih redova,  Zimonji L., koja je uvjerljivo pobijedila s vremenom od 5 minuta, 25 sekundi i 50 stotinki. U skoku u dalj pobijedila je Đurđevčanka  Čurić T., preskočivši 4.61 metara. U skoku u vis ponovno je pobijedila Đurđevčanka Čurić V., preskočivši 146 centimetara.

Kuglu je najbolje bacila učenica Srednje gospodarske škole Križevci, Jelušić L., u udaljenosti od 9.97 metara. U posljednjoj disciplini, štafeti, prve su bile učenice križevačke gimnazije, čiju su postavu činile sestre Drljačić, Balić K. i Nemčić L., s vremenom od 2 minute, 33 sekunde i 14 stotinki. Zbrojivši sve bodove, prvo mjesto uvjerljivo su zauzele učenice Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci koje su sveukupno postigle 39 bodova. Drugoplasirane su bile učenice Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica koje su postigle 31 bod, a trećeplasirane učenice Srednje gospodarske škole Križevci koje su postigle 28 bodova. Osim djevojaka,izuzetnu borbenost i upornost  pokazali su i momci. U prvoj disciplini na 100 metara pobijedio je učenik Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci, Kovačec M., s vremenom od 11 sekundi i 64 stotinke. U drugoj disciplini na 400 metara pobijedio je Dominik Hunjak iz iste škole, s vremenom od  52 sekunde i 80 stotinki. U trećoj disciplini na 800 metara pobijedio je učenik Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, Palijan T., s vremenom od 2 minute, 05 sekundi i 75 stotinki. U trećoj disciplini na 1500 metara pobijedio je učenik Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci, Črnec D., s vremenom od 4 minute, 38 sekundi i 25 stotinki. U skoku u dalj pobijedio je učenik Srednje  škole „Ivan Seljanec“ Križevci, Lacković D., preskočivši 5.45 metara.  U skoku u vis pobijedio je Vedriš M., učenik Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica, preskočivši zavidnih 175 centimetara. Zanimljivo je da je i učenik križevačke gimnazije, Kranjčić I., preskočio istu visinu, ali se nije plasirao na prvo mjesto zbog jednog rušenja na 172 centimetara, iako je 175 centimetara, koje je Vedriš jednom rušio, preskočio iz prve. U bacanju kugle na prvo se mjesto plasirao učenik Srednje gospodarske škole Križevci, Galić L., bacivši kuglu 12.35 metara. U štafeti, posljednjoj disciplini, prvo mjesto je zauzela postava Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, koju su činili Kozumplik I., Jagodić A., Antolić B. i Brčić M., s vremenom od 2 minute, 11 sekundi i 41 stotinke. Zbrojivši sve bodove, utvrđeno je da Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga  i Srednja škola „Ivan Seljanec“, obje iz Križevaca, imaju 34 boda, ali ipak je bilo presudno to što je Srednja škola „Ivan Seljanec“ imala više učenika plasiranih na prvo mjesto i to im je donijelo pobjedu.

Time se Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga plasirala na drugo mjesto, a treće je zauzela Gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica, koja je postigla 31 bod. Natjecanje je završilo plasmanom učenica  Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci i učenika Srednje škole „Ivan Seljanec“, također iz Križevaca, na državno natjecanje u Split. Čestitamo im  na borbenosti, izdržljivosti i izvrsnom uspjehu  te im želimo puno uspjeha i sreće u Splitu.

Katarina PofukPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Zoran Kovač   datum: 20. 4. 2017.

 

Natječaji za učenike

Literarni natječaj Nikad ne bi pogodio! (rok 15.7.2018.)


Tražilica

 


Raspored sati

Učite s nama

Motivacija za učenje...
Učinkovito ponavljanje znanja (1. dio, 2. dio)
Mobilna aplikacija za vježbanje zadataka NCVVO
Hrvatski na maturi Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Tri stila učenja i savjeti glede toga...
Kako praviti bilješke
Jezični savjetnik Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski u školi novi portal Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Bolje je hrvatski- Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski na državnoj maturi - mobilna aplikacija
Nikola Tesla- Nacionalni portal za učenje na daljinu
eLektire- besplatne knjige za učenike i nastavnike
Engleski jezik online - učite uz pomoć British Councila
freeCodeCamp - naučite kodirati
Besplatni online tečajevi na Harvardu
Generator državne mature


Za nastavnike


Rječnik potkalničkog kraja

Riječ tjedna:

korišiti

Značenje: govoriti s visoka, praviti se važan
Mjesto: Šopron
Zabilježio: Ivan Koretić


Korisni linkovi

Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Anketa
Jesi li spremna/spreman za ispite državne mature?Oglasna ploča

Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
preskoči na navigaciju