2017-07-08 11:42:42

Održana prva u nizu ljetnih Arduino radionica

U subotu 8.7.2017. održana je prva u nizu ljetnih Arduino radionica. Na ovoj radionici gimnazijalci su se bavili mjerenjem temperature i vlage zraka, kvalitete zraka, te mjerenjem temperature tekućina.

Na  idućim radionicama teme će biti određivanje pH tekućina, temperatura tla, brzina i smjer vjetra te mjerenje količina padalina.

Cilj radionica je spojiti teoretska znanja učenika s mogućnostima modernih elektroničkih i  informacijsko-komunikacijskih platformi i kvalitetno provesti slobodno vrijeme pod ljetnim praznicima. Krajnji cilj ovih radionica je spojiti pojedinačne uratke u dvije cjeline. Jedna je digitalna školska meteorološka postaja koja bi služila školskoj GLOBE skupini, ali i putem Interneta podatke slala na slobodno dostupan globalni servis. Druga je izrada višenamjenskog prijenosnog mjernog uređaja za potrebe terenske nastave gimnazijskih biologa i kemičara.

Većinu potrebne opreme za ove radionice i projekte gimnazijalcima je donirala udruga P.O.I.N.T. koja s križevačkom gimnazijom već nekoliko godina uspješno surađuje u realizaciji tehničkih radionica za djecu i mlade.


Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci