2018-10-04 21:43:00

Učenici trećih razreda na predstavi „Tko pjeva, zlo ne misli“ u zagrebačkom HNK-u

U četvrtak, 4. listopada 2018. godine, učenici trećih razreda naše škole u pratnji profesora Darka Jembreka, Sanje Jelenak i Sanele Štubelj pogledali su predstavu „Tko pjeva, zlo ne misli“ u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Riječ je o predstavi Renea Medvešeka inspiriranoj istoimenim filmom Kreše Golika, jednim od najgledanijih hrvatskih filmova nastalim na temelju novele „Iz dnevnika maloga Perice“ Vjekoslava Majera.

Predstava je svojevrsni odmak od filma jer se u njoj ne pojavljuje lik maloga Perice, odnosno on ne sudjeluje u radnji, već je njegov glas (Dora Lipovčan) dio radiodrame „Iz dnevnika maloga Perice“. Radio je u predstavi neizbježan medij  jer se pomoću radijskih vijesti i reklama dočarava vrijeme zbivanja radnje.

Zrinka Cvitešić, Dušan Bućan, Krešimir Mikić i Ivana Boban samo su neki od glumaca koji su odlično uprizorili svoje uloge, a pjesmom i plesom nasmijali i razveselili mnogobrojnu publiku. Većina učenika složila se da je predstava bila vrlo zanimljiva te da su dva sata, koliko je predstava trajala, prošla veoma brzo. Predstava je bila sjajna, a gledatelji su to na kraju i pokazali dugotrajnim pljeskom.

Andreja Bratić, 3. c

Fotografije preuzete sa stranice: https://www.hnk.hr/hr/drama/predstave/tko-pjeva-zlo-ne-misli/


Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci