2018-10-27 23:59:00

Naša učenica u finalu književne nagrade „Mali Galović“

Dana 27. listopada 2018. u Koprivnici je u okviru 25. Međunarodnog festivala književnosti „Galovićeva jesen“ dodijeljena Nagrada „Mali Galović“ za najbolji učenički poetski ili prozni rad. Od 107 radova koji su na natječaj pristigli iz cijele Hrvatske, među osam finalista ušla je i naša učenica 1. c razreda Dorotea Mirić s pričom „U pet sekundi“.

Književni festival „Galovićeva jesen“ organizira se u čast književnika Frana Galovića, rođenog u Peterancu kod Koprivnice. Osim održavanja književnih susreta s domaćim i inozemnim piscima Festival dodjeljuje i Nagradu „Fran Galović“ za najbolje djelo zavičajne tematike i/ili identiteta, a ove godine tu je nagradu dobila Monika Herceg za zbirku poezije „Početne koordinate Monike Herceg“.

Kako bi se na pisanje poticalo i mlađe autore, osmišljena je i Nagrada „Mali Galović“, namijenjena učenicima srednjih škola te 7. i 8. razreda osnovnih škola.  Podsjećamo, dobitnica Nagrade „Mali Galović“ za 2016. godinu bila je također učenica naše škole, Zrinka Zagorec, za svoju priču „Nova stranica“. Mentorica objema učenicama je profesorica Sanja Jelenak. Čestitamo Zrinkinoj književnoj nasljednici Dorotei Mirić na ulasku među osam najboljih i želimo joj da iduće godine i njezina priča bude pobjednička!

Sanja Jelenak, prof.

Zrinka Zagorec, dobitnica „Malog Galovića“ 2016.

Ovogodišnje dobitnice „Malog Galovića“, među kojima je i Lorena Golub, učenica SŠ „I. Seljanec“ Križevci


Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci