2018-11-26 23:55:00

Učenici 2. b na promociji knjige „Hrvatska i Hrvatsko proljeće 1971.“

Učenici 2.b razreda prisustvovali su u ponedjeljak, 26. studenoga 2018., promociji knjige „Hrvatska i Hrvatsko proljeće 1971.“ Promociju su organizirali križevački ogranak Matice hrvatske i Gradska knjižnica „Franjo Marković“, a održala se u multimedijskoj dvorani Knjižnice. U pratnji naših učenika bili su prof. povijesti Ivan Peklić te v. d. ravnatelja Suzana Knežević.

Knjigu su predstavili književni tajnik Matice hrvatske Božidar Petrač, sudionik Hrvatskoga proljeća Stjepan Sučić te predsjednica križevačkoga ogranka Matice hrvatske Renata Husinec, koja je istaknula ključnu ulogu Matice u vrijeme Hrvatskoga proljeća.

„Hrvatsko proljeće“  naziv je za reformno razdoblje u hrvatskoj politici, društvu i kulturi, obilježeno dokazivanjem hrvatskoga nacionalnog identiteta i težnjama koje iz njega proizlaze, o čemu su više mogli čuti posjetitelji ovoga događaja. Promocija je privukla mnoge zainteresirane, a neki su naši sugrađani ispričali i vlastita iskustva sudjelovanja u studentskim zbivanjima za vrijeme Hrvatskoga proljeća.

Tekst: Janko Širola, 2.b

Fotografije: Zdenko Balog (Prigorski.hr)


Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci