2018-11-14 23:55:00

Biološka grupa sudjelovala na tribini o dijabetesu

Povodom Svjetskoga dana šećerne bolesti koji se obilježava 14. studenoga Gradsko društvo Crvenog križa Križevci i Klub dijabetičara Križevci u gradskoj su knjižnici održali tribinu o dijabetesu. Članice biološke grupe naše škole sudjelovale su na tribini tako što su posjetiteljima mjerile krvni tlak i razinu šećera u krvi, pod budnim okom profesorice Gordane Pintarić-Kovač.

Gost tribine bio je dr. Igor Bjelinski, specijalist internist Sveučilišne klinike Vuk Vrhovac Zagreb. Govorio je o dijabetesu tipa 2 i sustavu za praćenje glukoze. Nakon predavanja članovi Kluba dijabetičara pričali su svoja životna iskustva vezana uz život s dijabetesom.

Gostovanje naših učenika na ovoj tribini posljedica je njihove vrlo uspješne suradnje s Klubom dijabetičara. Naime, članovi Kluba svakoga tjedna dolaze u našu školu na tjelovježbu koju im predvodi prof. tjelesne i zdravstvene kulture Magdalena Markešić, a prije i poslije vježbanja članovi biološke grupe predvođeni profesoricom Gordanom Pintarić-Kovač mjere im tjelesnu masu, razinu šećera u krvi te krvni tlak.

Tekst: Maša Gagro, 2. c , Suzana Knežević, prof.

Fotografije: Prigorski.hr


Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci