2018-12-21 23:47:00

Božićna priredba i domjenak zaposlenika škole

Dana 21. prosinca u našoj je gimnaziji održana božićna priredba. Brojni su se učenici potrudili pripremiti svojim prijateljima i profesorima zanimljive nastupe te su oduševili prisutnu publiku. Osim učenika, svoj su talent pokazali i profesori koji su, nakon priredbe, razvijali timski duh i zajedništvo, družeći se na božićnome domjenku.  

 

Povodom nadolazećih blagdana, 21. prosinca u našoj je gimnaziji održana božićna priredba. Nastavnici i učenici predstavili su mnoge svoje talente, a publika je bila oduševljena. Program su vodile učenice 3.c razreda Ema Golubić i Lucija Picig, a prvu točku priredio nam je vokalni ansambl učenika glazbene škole sa skladbom „Adeste fideles“, uz pratnju učenika Martina Pleše (4.c).

 


 

 

Zatim je učenica Andreja Bratić (3.c) recitirala predivnu pjesmu autorice Božice Jelušić „Dobrodošlica Božiću“. Novoosnovani zbor pod vodstvom profesorice Bernarde Lokner te uz pratnju klavira Martina Pleše izveo je staru prigorsku pjesmu „O djetešce moje drago“. Ignac Ratković, učenik 2.a razreda, recitirao je pjesmu D. Naćinovića „Na Božić“. Sve nas je zabavio i skeč o tri kralja koji su pripremile profesorice Tara Medaković, Marta Šipušić i Mateja Hrebak sa svojim učenicama Mihaelom Slunjski , Magdalenom Lauš i Karolinom Bugarin (4.b) te učenikom Branimirom Remenarom (2.a).

 

 

Pjesmu T. Kolumbića „U štalici rodio se Bog“ recitirala je Mihaela Miklečić, učenica 2.a razreda. Potom su nas oduševile djevojke iz plesne skupine, pod vodstvom profesorice Magdalene Markešić.

 

 

 

Dramska nas je skupina, kao i svake godine, iznenadila s izrazito zanimljivom i smiješnom predstavom „Bit Božića“, pod vodstvom profesorica Sanele Starešec Bilić i Sanele Štubelj. Nakon toga uslijedila je točka iznenađenja, a to je bio zbor profesora koji je izveo „Jingle bells“. Na praznike nas je ispratila zadnja točka zbora, tamburaša te svih sudionika priredbe – pjesma „Sretan Božić svakome“.

 

 

 

Nakon priredbe, u našoj je zbornici održan božićni domjenak za sve zaposlenike škole i naše umirovljenike, koji su se druženju odazvali u velikome broju. Na samom početku okupljenima se obratila v. d. ravnatelja Suzana Knežević koja je pozdravila sve okupljene, a posebno umirovljenike. Njima su uručeni i prigodni darovi koje su izradili članovi Biološke skupine s profesoricom Gordanom Pintarić-Kovač.

 

 

 

Počašćeni smo ručkom koji nam je pripremio profesor Ivan Peklić sa svojim učenicima u sklopu projekta „Kuhinja kroz povijest“. Isprobali smo specijalitete raznih svjetskih kuhinja, a uz ukusnu hranu i ugodno druženje razvijali smo timski duh i jačali zajedništvo. 

 

 

 

                                          Tekst: Maša Gagro, 2.c i Sanela Đurkan, prof.

                                           Fotografije: Zoran Kovač, prof. i Bruno Marinković, prof.


Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci