2019-02-26 12:18:23

83 natjecatelja županijskih natjecanja u znanju bit će naši učenici

U razdoblju od 21. siječnja do 12. veljače 2019. u hrvatskim su se srednjim školama održavala školska natjecanja u znanju. U našoj školi održano je 13 natjecanja nakon kojih su na županijska natjecanja u znanju pozvana 83 naša učenika, a neki od njih pozvani su i na više natjecanja. Ako uzmemo u obzir da škola ove školske godine broji 255 učenika, onda je prosječno svaki treći naš učenik pozvan na županijsko natjecanje u znanju! Čestitamo svim našim učenicima i njihovim mentorima na ovom uspjehu!

Školska natjecanja održala su se iz hrvatskog i stranih jezika, matematike, informatike, prirodoslovnih predmeta, povijesti, geografije, logike, a održana je i smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo.  Nakon što su se objedinili rezultati svih školskih natjecanja iz svih županijskih srednjih škola, uslijedili su pozivi na županijska natjecanja od kojih je zadnji stigao 22. veljače.

Istovremeno su započela i natjecanja u sportu pa očekujemo da će broj naših učenika pozvanih na županijska natjecanja još rasti.

Županijska natjecanja u znanju već su započela 15. veljače i trajat će do 18. ožujka, a njihov domaćin bit će brojne osnovne i srednje škole naše županije.

Nadamo se da će pozvani učenici i ove godine ostvariti lijep uspjeh na županijskim natjecanjima, kao i da će ih nakon toga puno biti pozvanih na državna natjecanja. Podsjećamo da je prošle školske godine deset naših učenika i njihovih mentora bilo pozvano na različita državna natjecanja u znanju, što je velik uspjeh za jednu malu gimnaziju poput naše.

Popis svih učenika i njihovih mentora pozvanih na županijska natjecanja pogledajte ovdje.

 

                                                           Tekst: Suzana Knežević, prof.

                                                           Fotografija: Irena Ines Orak, prof.


Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci