2019-02-22 23:08:00

Održan županijski LiDraNo – Ignac predložen za državnu smotru!

Dana 22. veljače 2019. u koprivničkom Domu mladih održan je županijski LiDraNo 2019. – smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva. Domaćin smotre bila je Osnovna škola „Đuro Ester“ Koprivnica. Našu je školu predstavljalo dvoje učenika u kategoriji literarnog stvaralaštva i troje u kategoriji dramsko-scenskog stvaralaštva. Za državnu razinu predložen je literarni rad učenika Ignaca Ratkovića čija je mentorica profesorica Sanja Jelenak.

Na početku smotre okupljene je učenike i mentore pozdravila ravnateljica OŠ „Đuro Ester“ Sanja Prelogović, a smotri je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

U kategoriji literarnoga stvaralaštva sudjelovali smo sa sljedećim radovima: „Zrno pijeska“ (pjesma) Ignaca Ratkovića, učenika 3. a razreda naše škole te „Vrijeme povratka“ (proza) Matee Martinčić, učenice 3. b razreda. Mentorica oboje učenika je profesorica Sanja Jelenak.

U kategoriji dramsko-scenskog izraza predstavili su se Ignac Ratković, učenik 3. a razreda, kazivanjem pjesme „Pjesma (koju ne razumijem)“, čija je mentorica profesorica Sanja Jelenak, te Andreja Bratić, učenica 3. c razreda, monologom „Jedino sjećanje Flore Banks“, čija je mentorica profesorica Mateja Hrebak.

U dramsko-scenskom skupnom izrazu predstavile su se Mihaela Slunjski i Marija Novosel, učenice 4. b razreda, dramsko-scenskom igrom „Rodion se vraća“. Njihova je mentorica profesorica Martina Čengić Filipčić.

Nakon izvedbi pojedinačnih i skupnih dramsko-scenskih nastupa te slušanja radijskog stvaralaštva, uslijedili su okrugli stolovi za pojedinu kategoriju. Prosudbena komisija za literarne radove predložila je pjesmu „Zrno pijeska“ našeg učenika Ignaca Ratkovića za državnu razinu smotre LiDraNo. Našem Ignacu želimo da nakon ovog prijedloga bude i pozvan na državnu smotru!

                                                                       Tekst: Andreja Bratić, 3. c

                                                                        Fotografije: Suzana Knežević, prof.


Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci