2013-05-17 21:21:17

Prvo međunarodno natjecanje u poznavanju engleskoga jezika Hippo 2013.

Ines peta, Luka šesti!

Učenici naše škole Ines Tukša iz 2. a razreda i Luka Premelč iz 4. a razreda  opće gimnazije sudjelovali su u finalu Prvog međunarodnog natjecanja Hippo 2013, organiziranog i sponzoriranog od organizacije Global Hippo Association, predstavnika Ispitnog odbora londonske gospodarske komore za jugoistočni dio Europe, koje se održalo u talijanskom gradiću Lido di Jesolo od 11. do 13. svibnja 2013.

U prvom, izlučnom krugu natjecanja, sudjelovalo je oko 5000 učenika iz 8 država, koji su pisali ispite isključivo u licenciranim ispitnim centrima. Tako se u našoj križevačkoj Školi stranih jezika Nika, koja je također licencirani ispitni centar za JETSET ispite, održao prvi krug natjecanja kojem je pristupilo nekoliko učenika naše gimnazije koji dodatno pohađaju i nastavu u toj školi stranih jezika. Dvoje od njih je bilo iznimno uspješno, Ines Tukša i Luka Premelč koji su se postignutim rezultatima kvalificirali za veliko finale na koje je pozvano samo četrdesetak učenika raspoređenih u 5 kategorija natjecanja, ovisno o godini rođenja (oko 8 učenika iz svake kategorije).

Zahvaljujući sponzorstvu grada Križevaca i našeg gradonačelnika gospodina Branka Hrga kod kojeg smo bili i na prijemu, te gospodina Zorana Lončarića, direktora Škole stranih jezika Nika, skupili smo dovoljno novca da odemo u Italiju na veliko finale.

Na natjecanju na kojem su se provjeravale sposobnosti u čitanju, slušanju, pisanju i usmenom izražavanju naši su kandidati bili vrlo uspješni. Ines Tukša je pristupila natjecanju u kategoriji Hippo 4 te zauzela visoko 5. mjesto u ukupnom poretku s 88,52%, dok se Luka Premelč natjecao u kategoriji Hippo 5 te zauzeo odlično 6. mjesto s 82,78% riješenog ispita.

Nakon natjecanja održano je svečano proglašenje rezultata i podjela medalja koje je dijelio gospodin Daniele Piancenti,  glavni direktor organizacije 'Global Hippo Association'.

Kako su radi vrlo ujednačenog znanja i lakšeg rangiranja natjecatelji pisali višu razinu ispita od one za koju su prijavljeni (Ines Tukša je pisala razinu B2, a Luka Premelč razinu C1), oboje će dobiti međunarodno priznate diplome o poznavanju engleskog jezika u tim kategorijama jer su točno riješili više od traženih 50% ispita.

Dan nakon natjecanja za sve je učenike i njihove mentore organiziran jednodnevni izlet u Veneciju s kojeg  prilažemo i nekoliko fotografija da vidite kako smo se dobro zabavljali pa možda i vi iduće godine poželite sudjelovati.

Ines i Luka, još jednom vam čestitamo od sveg srca!

Irena Ines Orak, profesor mentor


Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci