2009-03-11 00:00:00

U četvrtak na 'Culture Shock Festivalu' o nenasilju i rješavanju sukoba nenasilnim putem

Obrazovni dio festivala Culture Shock, popularno-znanstvene tribine četvrtkom se, nakon prva dva obrazovna događaja posvećena čovjeku i planetu zemlji, ovoga tjedna nastavlja učenjem o nenasilju. Križevačka će publika imati prilike naučiti kako se nositi sa sveprisutnim nasiljem u društvu i u zajednici oko nas.

Pod geslom "Dosta je nasilja" i porukom "Biti nenasilan znači biti aktivno nenasilan a ne pasivan - aktivno nenasilje različit je pojam od pasivnosti kojom ne činimo ništa" na tribini "Kultura nenasilja i nenasilno rješavanje sukoba" će stručnjaci iz zagrebačkog Centra za mirovne studije i Obiteljskog centra Koprivničko-križevačke županije govoriti o radu na prevenciji nasilja i promicanju nenasilja, s naglaskom na nasilje među mladima i u obitelji,
posebno u svjetlu događaja posljednjih dana, tjedana i mjeseci. Gošće tribine bit će dipl. psihologinja Renata Glavica iz Obiteljskog centra Koprivničko-križevačke županije i prof. Martina Horvat, socijalna pedagoginja, suradnica Centra za mirovne studije iz Zagreba (posebno joj je polje interesa prevencija nasilja među mladima, učeničkoj populaciji i dr.).

Pokušat će se iznijeti rješenja za izbjegavanje sukoba i mirne načine njihovog uklanjanja. Uz to, tribina predstavlja nastojanje da se u Križevcima pokrene škola pacifizma i osudi svaka sila i nasilje, za što je potrebna podrška križevačkih učenika i profesora.

Tribina "Kultura nenasilja" na rasporedu je u četvrtak, 12. ožujka od 19:30 u Klubu kulture u Križevcima.


Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci